Αίτημα να συνενωθούν οι δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών (υπόθεση Vodafone-ποινική δίωξη 2010) και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (την περίοδο 2006-2008, με αναφορά από την ΕΥΠ το 2009), κατέθεσαν οι ανακριτές που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Οι υποκλοπές όπως είχαν αποκαλύψει στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή Τύπου που έδωσαν οι τότε υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα γίνονταν μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία Vodafone και με τη χρήση 16 καρτοκινητών «σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πλαίσιο των ανακρίσεων που διεξάγονται ακόμη για αυτές τις δύο υποθέσεις υπάρχουν καταθέσεις σοβαρών και ουσιωδών μαρτύρων που συνδέουν τις υποκλοπές με το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του Κώστα Καραμανλή καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα και αποδείξεις που οδήγησαν τους ανακριτές στη σύνδεση των δυο γεγονότων.

Μία από αυτές είναι του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος μάλιστα αναφέρει και το όνομα του Α.Ρόντου για τον οποίο οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίας FSB και GRU, υποστήριζαν ότι ήταν «Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!

"Μέσα στα έγγραφα που είχαν φτάσει από τις ρωσικές υπηρεσίες περιεχόταν το όνομα του Άλεξ Ρόντου, ως γνώστη της υπόθεσης αυτής. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες» αναφέρει η μαρτυρία του Ι.Κοραντή.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου.

Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες». «Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Βέβαια τότε ο Κ.Καραμανλής είχε πάρει μέτρα και δεν θα κινδύνευε πλέον».

Tμήμα ειδήσεων defencenet-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου