Η Huawei, η γνωστή κατασκευάστρια από την Κίνα, έχει κάνει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορώντας στην αγορά αξιόλογα προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τον ανταγωνισμό, σε - συνήθως - προσιτές τιμές, φτάνοντας πρόσφατα στην τρίτη θέση της αγοράς, με τη σειρά Hοnor να παρουσιάζει ιδιαίτερη επιτυχία, ακολουθώντας το προαναφερθέν σκεπτικό.

Χαρακτηριστικά

Το Honor 3 είναι ένα smartphone που από χαρακτηριστικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό. 4,7 ίντσες οθόνη ανάλυσης 1280x800 pixels 720p, chipset K3V2E κατασκευής Huawei με τετραπύρηνο επεξεργαστή συνοδευόμενο από 2GB RAM. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 8GB επεκτάσιμος με κάρτα microSD. Πίσω βρίσκουμε μια κάμερα 13MP με φακό Sony Exmor RS, ενώ μπροστά υπάρχει μια 1,2MP. Η μπαταρία είναι στα 2230mAh ενώ οι διαστάσεις του έχουν διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, 133 x 67.2 x 9.9 χιλιοστά, με το βάρος να είναι στα 138 γραμμάρια. Ξεχάσαμε κάτι; Α ναι, είναι και αδιάβροχο με πιστοποιητικό IP57. Και όλα αυτά στην τιμή των 230 ευρώ στην Κίνα. Πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Εξωτερικό

Το Honor 3 μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Το λευκό χρώμα (βγαίνει μόνο σε αυτό τον χρωματισμό) το ομορφαίνει, ενώ η ποιότητα των πλαστικών είναι πολύ καλή. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, μιας και η πιστοποίηση IP57 προβλέπει απόλυτη στεγανότητα. Έτσι, ενώ το πίσω καπάκι είναι αποσπώμενο, η αίσθηση που αφήνει το smartphone είναι κάτι παραπάνω από καλή. Ιδιαίτερη μνεία στην αίσθηση της οθόνης, η οποία φαίνεται να έχει μια ειδική επίστρωση ώστε το νερό να γλιστράει, κάνοντας την ταυτόχρονα ιδιαίτερα φιλική στα δάχτυλα. Οι διαστάσεις έχουν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το Honor 2 ενώ το βάρος του είναι στα 138 γραμμάρια, το ιδανικό βάρος κατά την γνώμη του υπογραφών, ούτε βαρύ αλλά ούτε και πολύ ελαφρύ.

Εσωτερικό

Το Honor 3 μας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους και από την ταχύτητα του λειτουργικού. Η Huawei έχει προσαρμόσει πάνω στο Android 4.2.2 το δικό της UI, το Emotion. H... ασιατική αίσθηση που έχει δεν μας τρέλανε, όμως η κινεζική εταιρεία διαθέτει ατέλειωτα themes στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να το προσαρμόσει όπως επιθυμεί. Αυτό που μας ικανοποίησε ευχάριστα ήταν η λειτουργία του κινητού. Απροβλημάτιστα, χωρίς το παραμικρό lag, αντεπεξήλθε σε ότι του αναθέσαμε χωρίς να «βαρυγκωμήσει». Ο συνδυασμός του κατά τα αλλά όχι υπέρμετρα γρήγορου τετραπύρηνου επεξεργαστή με τα 2GB RAM και το λειτουργικό προσαρμοσμένο πάνω σε αυτό το πακέτο, δείχνει να δουλεύει πολύ καλύτερα από άλλες προτάσεις της ίδιας κατηγορίας.

Κάμερα – Ήχος – Benchmarks

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής δεν είναι ο πιο γρήγορος της κατηγορίας. Αλλά αυτό το λένε μόνο τα… νούμερα, μιας και στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Έτσι, στα benchmarks που τρέξαμε δεν… αρίστευσε, αλλά κατατάσσεται περίπου στα επίπεδα των Galaxy S3 και HTC One X, των περσινών ναυαρχίδων δηλαδή. Λίγο το κακό, μιας και όπως είπαμε, η αίσθηση που δίνει το Honor είναι σίγουρα ενός πολύ πιο γρήγορου smartphone.

Στον τομέα της κάμερας τα καταφέρνει αρκετά καλά. Ο Exmor βγάζει όμορφες φωτογραφίες όπως θα δείτε από τα samples που έχουμε ανεβάσει. Το μενού της κάμερας είναι αρκετά σπαρτιάτικο, με τη δυνατότητα λήψεων σε HDR και Panorama. Κάποια φωτογραφικά δείγματα από την κάμερα της συσκευής μπορείτε να βρείτε στο σχετικό σετ που έχουμε ετοιμάσει στο Flickr.

O ήχος φαίνεται να είναι ένα από τα δυνατά σημεία της Huawei. Η προσθήκη επιλογής DTS βελτιστοποιεί την ποιότητα του, ενώ και το ηχείο είναι ιδιαίτερα δυνατό.

Εν κατακλείδι

Η Huawei φαίνεται να έχει στα χέρια της ένα ακόμα best seller. Αξιόπιστο smartphone, ιδιαίτερα γρήγορο, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αδιάβροχο. Όλα αυτά στην τιμή των 230 ευρώ στην Κίνα το κάνουν σίγουρα έναν ακόμη άσσο στο μανίκι της κινεζικής εταιρείας. Αν καταφέρει να έρθει και από τα μέρη μας στα ίδια επίπεδα τιμής, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.
Huawei Honor 3 Review myphone-gr Greek

Huawei Honor 3 SPECS

General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA
SIM Yes
Announced 2013, August
Status Available. Released 2013, August
Body Dimensions 133 x 67.2 x 9.9 mm (5.24 x 2.65 x 0.39 in)
Weight 138 g (4.87 oz)
- IP57 certified - dust and water resistant
- Water resistant up to 1 meter and 30 minutes
Display Type Capacitive touchscreen, 16M colors
Size 720 x 1280 pixels, 4.7 inches (~312 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Sound Alert types Vibration, MP3 ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
Memory Card slot microSD, up to 32 GB
Internal 8 GB, 2 GB RAM
Data GPRS Yes
EDGE Yes
Speed HSDPA, 21.1 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP
USB Yes, microUSB v2.0
Camera Primary 13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR
Video Yes, 1080p@30fps
Secondary Yes, 1.3 MP, 720p@30fps
Features OS Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean)
Chipset Huawei K3V2E
CPU Quad-core 1.5 GHz
Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
Browser HTML5
Radio FM radio
GPS Yes, with A-GPS support and GLONASS
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors White
- SNS integration
- Active noise cancellation with dedicated mic
- Google Search, Maps, Gmail, Talk
- MP3/WAV/eAAC+ player
- MP4/H.263/H.264 player
- Organizer
- Document viewer
- Photo viewer/editor
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input
Battery Li-Ion 2150 mAh battery
Stand-by Up to 541 h
Talk time Up to 13 h

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου